Om livsstilskonsulten

Livsstilskonsulten är till för dig som vill ha en sund och hälsosam livsstil. Att leva sunt och hälsosamt innebär också att njuta av livet.

Förändring
Idag finns en uppsjö av olika dieter och media levererar ständigt mer eller mindre tokiga bantningstips. Tänk om vi kunde ta bort orden ”diet” och ”banta” ur vårt ordförråd. Då skulle vi istället kunna fokusera på det som verkligen behövs, nämligen en långsiktig livsstilsförändring. För det är just det som krävs, om du vill gå ner i vikt och sedan fortsätta leva med den nya vikten, då måste du börja göra förändringar i hur du lever ditt liv. Dessa förändringar måste vara sådana att du kan leva resten av ditt liv med din nya livsstil, inte bara under två veckor, två månader eller under delar av året.

En livsstilsförändring behöver inte nödvändigtvis handla om viktminskning. Det kan lika gärna vara att du vill ha en positiv förändring för att skapa bättre balans i ditt liv, att du vill ha bättre hälsa eller kanske förändra din arbetssituation.

Under respektive rubrik finner du mina grundläggande tankar om livsstil, kost och träning.

Vem är Livsstilskonsulten?
Jag heter Ulrika Funkqvist och är 47 år, jag brinner för mat,hälsa och en positiv livsstil, därför är jag Dipl Kostrådgivare, Dipl Hälsokonsult samt även utbildad i att arbeta med sockerberoende. Jag har själv genomfört livsstilsförändringar och fortsätter kontinuerligt att utvecklas och jobba med mig själv eftersom livet ständigt förändras. Mina erfarenheter från bland annat en överviktig period i mitt liv, ledde så småningom till att jag utbildade mig och började arbeta med att hjälpa andra i samma situation. Nu vill jag fortsätta att inspirera och hjälpa andra till utveckling och förändring.

Mitt motto är ”Move your ass and your mind will follow”. Det handlar inte bara om att börja röra på sig rent fysiskt för att även få igång hjärnverksamheten, utan för mig handlar det om att göra ett val, att inte sitta på en pall i min ända av världen och vänta på att saker skall hända eller komma till mig. Istället väljer jag att rör mig ut i världen för att möta människor, skapa nya kontakter, få intryck och lära mig nya saker. Att helt enkelt försöka utvecklas som människa.

”Move your ass and your mind will follow”