Förbud

Bild: freedigitalphotos.net

Bild: freedigitalphotos.net

Om du vill förändra din livsstil och se över hur du äter och dricker då behöver du fundera över vilken mat och dryck som du ska undvika.

Betyder det att det är förbjudet att stoppa i sig vissa saker?

Absolut inte! Jag tycker inte att förbud leder till något positivt. Om du till exempel har tagit hjälp av mig för att få kostrådgivning, tänk om jag skulle förbjuda dig att äta pizza. Hur skulle du reagera? Du skulle med största sannolikhet börja tänka väldigt mycket på just pizza. Varje gång du passerar ett pizzahak skulle du bli påmind och ditt sug efter pizza skulle bara öka och öka tills du inte kan göra något annat än att vräka i dig pizza.

Vad har vi uppnått då? Ja, vi har ju inte lyckats särskilt bra.

Mitt råd är i stället att strunta i förbuden och fokusera på de saker som är bra för dig. Varje gång du ställs inför att välja något som tar dig närmare målet eller något som tar dig längre ifrån, tänk på vad gynnar dig mest. Om du vill uppnå ditt mål vad ska du välja.

Om du blir bjuden på kalas, fundera innan du kommer dit på vad du vill stoppa i dig och vad du vill låta bli. Känner du att du absolut vill äta tårta, bestäm dig i förväg att du ska göra det. Bestäm dig för att äta en bit tårta och tacka nej till resten.

Om du har en plan blir det mycket lättare att nå ditt mål och du kan lättare hantera frestelserna som kommer i din väg.

Om du inte kan hantera att bara äta en enda bit tårta, då kanske du ska låta bli att gå på just det här kalaset. Vänta tills du känner att du har kontroll över vad du äter och dricker.

”Move your ass and your mind will follow”

Annonser