Gamla burgare

Bild: Hur länge överlever en hemmagjord hamburgare?

Alla ni som följt livsstilskonsulten genom åren vet att jag emellanåt har tittat till en sida om en gammal burgare. Det handlar naturligtvis om Hur länge överlever ett Happy Meal. Just detta inköptes för tre år sedan.

Här är senaste uppdateringen från 2013-04-08.

I detta inlägget kan du också läsa om ett antal liknande experiment världen över. Dessutom har killen startat ytterligare ett projekt, nämligen Hur länge överlever en hemmagjord hamburgare?

Som grädde på moset läste jag om en annan gammal burgare från McDonalds. På Äkta Varas hemsida berättar de om en hamburgare från 1999 och som ser ut som ny. Dessutom luktar den inte, precis som ovan nämnda Happy Meal inte heller gör.

Se och läs om denna 14 år gamla hamburgare här.

Något att tänka på nästa gång du blir sugen på en burgare…

”Move your ass and your mind will follow”

Annons

2 thoughts on “Gamla burgare

  1. För att mat ska kunna mögla krävs vissa förutsättningar, bl a tillförsel av syre, fukt och bakterier. En hamburgare som ligger ute i rumstemperatur torkar snabb ut och kan därför inte mögla då fukt är en förutsättning för bakteriell påväxt. Här är en bloggare som redan gjort ett test med både McDonald’s-kött och egentillagat kött där resultatet är densamma. http://aht.seriouseats.com/archives/2010/11/the-burger-lab-revisiting-the-myth-of-the-12-year-old-burger-testing-results.html

    Vänliga hälsningar
    Johan Tennbäck, McDonald’s Sverige

Kommentarer är stängda.