På jakt efter våren

Bild: Privat

Bild: Privat

Våren, när kommer den? Vart tog den vägen? Alla pratar om våren och hur mycket vi längtar efter lite sol och värme. Istället har vi fått fortsatt kyla och till och med lite snö.

Under helgen såg det mer lovande ut, för första gången på länge hade vinden mojnat, solen sken från en klarblå himmel och vi tänkte kanske, kanske, kanske är det våren som är på väg. Så vi gav oss ut på jakt efter vårtecken.

En långpromenad skulle väl ge oss någon form av signal att det är något på gång. Det visade sig inte bli så mycket med det som vi hoppades på. Vinden är fortfarande iskall även om solen värmer när vi har vinden i ryggen eller hamnar i lä. Det ligger till och med snö på marken där solen inte ännu kommer åt och isen täcker fortfarande vattendragen och även till viss del havet.

Så många vårtecken hittade vi inte under vår promenad, om sanningen skall fram var det enda vi fann i grannens trädgård. Snödroppar…

Men, skam den som ger sig. Ut på altanen med solstol, sittdyna och filt. På med jacka och mössa. För nu ska jag ha vår. Och där, i hörnan, i lä, påpälsad satt jag och njöt i ett par timmar. Årets första försök att tillverka D-vitamin på naturlig väg är avklarat. Tro det eller ej, men det dök minsann upp några fräknar på näsan. Är inte det ett vårtecken, så gott som något?

”Move your ass and your mind will follow”

Annonser