Brukar du vara ute och cykla?

Bild: veloposition.se

De flesta ställer undan cykeln över vintern och plockar fram den först till våren. Jag kommer ihåg när jag var liten, när snön hade smält, solen sken och vägar och trottoarer var torra men fortfarande fulla av grus och sand. Då kom cykeln fram och kanske också de första vårkänslorna. En härlig känsla.

När cykeln plockas fram från sin vinterförvaring brukar nog de flesta kolla att det finns luft i däcken, kanske till och med smörja kedjan lite. Sedan bär det iväg över stock och sten.

Oavsett om du är motionär, elitcyklist eller bara använder cykeln som transportmedel finns det faktiskt mer saker att fundera över än att pumpa däcken och smörja kedjan. En viktig del av ditt liv som cyklist är att se till att när du sätter dig på sadeln så får du ut mesta möjliga av din cykeltur samt att du undviker skador och förslitningar.

Detta kanske låter väldigt ambitiöst, men, det ligger en hel vetenskap bakom och är betydligt viktigare än du tror. En kille som tagit fasta på detta är Benny SvendsenVeloposition.

Det Veloposition sysslar med är vad som kallas Professionell Bike Fit och syftet med detta är att förfina och fullborda interaktionen mellan dig som cyklist och din cykel med målsättningen att öka din effektivitet, kraft och komfort. Med andra ord se till så att du får en cykel som är rätt för dig, att du får ut mesta möjliga när du cyklar samt att du skall undvika skador.

Låter det intressant? Då tycker jag att du skall läsa mer på Velopositions hemsida där de beskriver mer ingående vad en Bike-Fit är och hur det går till.

”Move your ass and your mind will follow”

Annonser