Fredagstips 7

Senaste fredagstipset handlade om Tapas och det gör detta också fast lite annorlunda. Denna gången handlar det om Västkusttapas, något som är enkelt att fixa och har lokal anknytning. Du har säkert dina lokala läckerheter som du kan göra dina tapas av.

Anledningen till att det blev som det blev var att vi kunde helt enkelt inte välja vad vi ville äta så det blev ett litet hop-plock med havet och västkusten som tema.

På middagsbordet dukade vi fram lite räkor, lite rökt lax, lite sill samt vår lokala fiskaffärs egen kräftröra. Upptill detta blev det ett gott bröd som vi som vanligt inhandlat hos underbara Lotta på Lottas Bak&Form. En enkel och god fredagskväll utan för mycket fix och trix i köket. Det behöver inte vara krångligare än så.

Nu närmar vi oss jul och de flesta kommer säkert att fylla kylskåpet med god julmat och gott om rester efter julbordet. Detta blir perfekt att göra jultapas av.

Ta gärna en extra funderare över hur du kan använda resterna så att de inte slängs. I Sverige slänger varje hushåll mat under året för lika mycket pengar som de i genomsnitt handlar för under en månad.

Ett tips är att tänka kvalitet istället för kvantitet.

”Move your ass and your mind will follow”

Annonser