Karl-Alfred visste vad han gjorde

Vår tecknade vän Karl-Alfred är väl mest känd för sitt spenatätande som gav honom spektakulära armmuskler. Nu har det visat sig att killen visste vad han gjorde, eller rättare sagt, seriens skapare kunde sin sak.

Forskare på Karolinska Institutet har hittat att spenat faktiskt har en kraftigt positiv effekt på muskler. I spenaten finns nitrat naturligt och vid en studie gjord på möss märktes en tydlig skillnad på mössens muskler före och efter de hade fått i sig nitrat.

Studien gick till så att hälften av mössen fick nitrat via sitt dricksvatten och hälften fick vara kontrollgrupp och fick alltså inget nitrat. Redan efter 7 dagar kunde forskarna konstatera att mössen som fått nitrat, de hade betydligt starkare muskler.

Mängden nitrat som mössen fick var inga gigantiska mängder utan motsvarar ungefär vad en vuxen person får i sig genom att äta 200-300 gram färsk spenat om dagen.

Som tur är, är det inte bara spenat som naturligt innehåller nitrat, det gör även rödbetor och många andra gröna bladgrönsaker.

Ett tips till alla proteinpulver brukare, pröva minska mängden proteinpulver och ät lite mer riktig mat i form av spenat, rödbetor och gröna bladgrönsaker. Testa och se vad som händer!

”Move your ass and your mind will follow”

Annonser