Skräpmat i ordets rätta bemärkelse

Många har nog hört talas om den 17-åriga brittiska tjejen som härom veckan fick ta en tur till akuten på grund av sin kosthållning. Under de senaste femton åren har hon bara ätit Kyckling Nuggets därför att det är det enda hon tycker om.

Nu fick hon dessvärre betala priset för sin dåliga kosthållning när hon föll ihop på jobbet och bland annat hade svårt att andas. På sjukhuset upptäckte läkarna att hon var undernärd och hade blodbrist.

Efter en sådan händelse skulle man ju tro att tjejen skulle ändra sina kostvanor, men icke. Trots att läkarna informerat henne om att hon kommer att dö om hon inte börjar äta nyttigare mat så fortsätter hon äta sina nuggets och klarar inte att bryta sina vanor.

Hennes favorit nuggets är McDonalds och att hon inte mår bra av att äta dessa är förståeligt på grund av innehållet. McDonalds kyckling McNuggets är gjorda av en livsmedelsprodukt som kallas maskinurbenad kyckling och som kommer av kycklingar som har avskalats ner till benen och sendan blandas till en röra kombinerade med en mängd olika tillsatser som stabiliseringsmedel och konserveringsmedel. Röran pressas sedan till sina välbekanta former, paneras, friteras, nedfryses och transporteras till en McDonalds nära dig.

Och så här ser McNuggets ut innan de pressats till nuggets… Smaklig måltid!

Bild: huffingtonpost.com

Nej, det är inte mjukglass…

”Move your ass and your mind will follow”

Annonser