Tillsatser ökar risken för cancer

Bild: Google Bilder

Att processad mat inte är bra för oss är inte någon nyhet och nu kommer uppgifter från en svensk studie som bekräftar detta. På svd.se kan vi läsa att äta processad mat som korv eller leverpastej ökar risken för cancer i bukspottkörteln.

Nu är det inte själva köttet i produkten utan tillsatserna som är boven i dramat. Tillsatserna används för att fylla ut produkten istället för att använda mer av och bra råvaror samt för att förlänga hållbarheten. Som tur är är denna typen av cancer förhållandevis ovanlig men svår att bota. Desto mer processat kött du äter desto mer ökar risken att drabbas.

Enligt artikeln har samma forskare tidigare visat att charkuterivaror ökar risken för en annan typ av cancer som är betydligt vanligare, nämligen mag- och tarmcancer.

Ännu en anledning att arbeta för ren och riktig mat utan tillsatser. Återigen är det vi konsumenter som måste visa vägen genom våra inköp i butiken. Våga ställa krav på din handlare!

Vill du ha hjälp med att hitta vilka produkter du kan handla som är fria från tillsatser, gå till Äkta Varas Hemsida och sök i deras lista över rena livsmedel.

”Move your ass and your mind will follow”

Annonser