Julklappstips – fixa själv

Bild: sommarhagensost.se

I dagens inlägg fortätter vi på julklappstemat.

Att ge bort något man fixat själv tycker jag är en riktig höjdare och det är alltid väldigt uppskattat. Nu är det inte så att alla är duktiga på att pyssla eller kanske inte ens intresserade av att göra det. Man har helt enkelt varken tid, lust eller möjlighet att göra egen sylt, julgodis eller snickra fågelholkar.

Då känns det skönt att veta att det finns massor med folk som gör detta. I vårt långa land har vi gott om gårdsbutiker, små egenföretagare och dylikt som gärna delar med sig av det de tillverkar.

I min närhet finns några bra exempel på underbara människor som vigt sitt liv åt att tillverka jättegoda, härliga och nyttiga produkter.

Varför inte ge bort ett riktigt bröd, bakat på surdeg och kärlek av Lotta på Lottas Bak och Form. Några goda ostar från Sommarhagens Gårdsmejeri kan göra vem som helst lycklig. Toppa detta med underbar Äppelmust från Ales Äppelgård, eller kanske Äppelglögg, Äppelchutney och Äppelmarmelad.

Listan kan göras lång och detta är bara några enstaka tips på vad du kan hitta på. Bor du inte i närheten av någon av de förslag som finns här kan du ta hjälp av Sverigeguiden på Äkta Varas hemsida. Där hittar du massor av liknande butiker och gårdar.

Lycka till med julklappsjakten.

”Move your ass and your mind will follow”

Annonser